OPDRACHT: 8 KUNSTKWARTETTEN

Voor de Cultuurcompagnie stel ik 8 kleine tentoonstellingen samen die bedoeld zijn voor scholen in het primair onderwijs in Noord-Holland. De Kunstkwartetten bestaan uit 3 kunstwerken (2- en 3-dimensionaal) en en zijn rond verschillende thema's samen gesteld. Als vierde element is er aanvullend lesmateriaal met kijk- denk- en doe-opdrachten. De verpakking van elk kunstwerk is tevens sokkel of paneel. De tentoonstellingen worden in het nieuwe schooljaar 2012-2013 vanuit een aantal punten in de provincie gedistribueerd. Scholen halen de kwartet-pakketten daar op en lenen die voor een periode van vier weken.


OPDRACHT: BOEKOMSLAG ONTWERP
Mariet Lems, dichter en literair consulent, schreef een boek over creatief schrijven in het onderwijs. Het boek bevat theoretische achtergrondkennis en tal van praktische opdrachten die zo inde klas uitgevoerd kunnen worden. Kees Admiraal ontwierp het omslag en was verantwoordelijk voor een aantal illustraties.

Het komt in september 2010 uit. 


OPDRACHT: WANDSCHILDERINGEN ARTIANCE

Bij Artiance Centrum voor de Kunsten in Alkmaar is het ontwerp van Kees Admiraal voor de wanden op twee verdiepingen van het gebouw in november 2006 geraliseerd. De uitvoering voor de bovenste verdieping zal in februari 2007 plaatsvinden.

 

 

 

 

 

 

 

KIJKEN MET JE OREN

Is een CKV project ontwikkeld door Kees Admiraal. Anderhalf jaar geleden is het project waarbij leerlingen via muziek kennismaken met beeldende kunst, in Kunstuitleen Alkmaar gestart.
Op dit ogenblik is Kijken met je oren op zo'n 15 plaatsen in heel Nederland uit te voeren, waaronder alle kunstuitlenen in de provincie Utrecht, het CBK in Groningen, Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam en Het Mauritshuis in Den Haag.

Voor meer informatie: www.kijkenmetjeoren.nl

 

 

 

 

 

 

 

"Drie glas-in-lood ramen"

Glas in lood ontwerp voor drie ramen.
Opdrachtgever: Dhr. en mevr. P. Groot, Alkmaar Oplevering: medio december 2003.
De centrale vorm is ontleend aan de schilderijen van Kees Admiraal met de ‘schuilplaatsen’ als thema. Het ontwerp straalt een tekenachtige sfeer uit door de grilligheid van de lijnen en het doorlopen van de loodnaden. Deze overschrijdingen zorgen voor een schetsachtig karakter. De ramen worden geplaatst aan de noordzijde van de woning.


Het ontwerp is op prachtige wijze uitgevoerd door glazenier Simon Groothuis uit Heiloo.